Как да направим декупаж на стари мебели

1 декември 2023
  1. Подготовка на повърхността: Започнете с почистване на мебелите и осигурете си гладка и чиста повърхност за работа. Ако мебелите имат лак или бои, които трябва да бъдат премахнати, използвайте шкурка или стрипър, за да ги отстраните. Важно е повърхността да бъде гладка и без дефекти, преди да започнете декупаж процеса.

  2. Избор на изображения и хартия: Изберете изображения и хартия, които искате да използвате за декупажа. Можете да използвате отпечатани картинки, изрязани от списания, обои, стари книги или специални декупаж хартии. Разполагайте ги предварително, за да видите как ще изглежда композицията.

  3. Приложение на лепило: Нанесете тънък слой декупажно лепило (декупаж лак или мод пож) върху мебелите с помощта на четка или гъба. Поставете изображението или хартията върху лепилото и го изравнете, премахвайки въздушните мехурчета и изглаждайки гладко с пръсти или гъбичка.

  4. Залепване и закрепване: Продължете да прилагате изображенията и хартията върху мебелите, като покривате желаната повърхност. Уверете се, че се притискат добре, за да се залепят за повърхността. Ако се налага, добавете още лепило, за да ги закрепите.

  5. Завършване и защита: След като сте приключили със залепването на изображенията и хартията, нанесете слой декупажно лепило върху цялата повърхност на мебелите. Това ще придаде блясък, ще закрие ръбовете на изображенията и ще ги защити от влага и износване. Прилагайте лака равномерно и оставете да изсъхне според указанията на продукта.

След като мебелите са напълно изсъхнали, можете да ги поставите обратно на мястото им и да се насладите на новата им уникална визия. Декупажът е прекрасен начин да освежите стари мебели и да ги превърнете в красиви и персонализирани парчета във вашата домашна обстановка.

Античните мебели и винтидж мебелите са два различни стила или категории от мебели втора употреба, които имат различни характеристики:

прочети още

Декорирането на дома с мебели втора употреба може да бъде вълнуващ процес, който ви позволява да създадете уникална и персонална обстановка. Ето няколко идеи за декориране с мебели втора употреба:

прочети още

Всеки е откривал в чудесата на природата нещо вдъхновяващо. Ратанът, създаден от тръстика, не прави изключение. Той е материята, която пресъздава част от естеството, като превръща естествените вълнове в нещо изключително.

прочети още